Henk Pompstra en de Moeder aller Kerstpuzzels

Bij het Komkommerschaaknieuws dachten we een behoorlijk partijtje mee te blazen als het aankomt op het oplossen van pittige kerstpuzzels. Meeuwie stortte zich op de cryptische rebussen van zowel Elsevier Magazine als Dr. Denker van het Dagblad van het Noorden en Putski hielp zoals elk jaar mee aan het kraken van het altijd lastige retrogade-schaakprobleem van De Telegraaf Kerstschaakpuzzel. Maar er is altijd baas boven baas. Henk Pompstra is al sinds hij zijn laatste zet op het Schaakfestival uitvoerde in de ban van de 41 breinbrekers die de AIVD op haar website plaatste. Je vraagt je af of ons land in deze dagen nog wel veilig is nu kennelijk al haar personeel volledig in beslag genomen wordt door kneitermoeilijke raadsels in plaats van staatsgevaarlijke individuen en groepen in de gaten te houden. Maar meer nog maken we ons zorgen om Henk. Gaat het nog wel goed met hem, hoeveel van die vermaledijde puzzels heeft hij al weten te kraken of kunnen we hem binnenkort in een dwangbuis naar Zuidlaren afvoeren? Mocht hij ook maar een kwart goed hebben, dan adviseren wij de AIVD om Henk onmiddellijk in dienst te nemen en hem een belangrijke post te geven. Henk heeft trouwens nog tot 15 januari 2018 23.59 uur om de laatste losse eindjes rond te krijgen, wij wensen hem daarbij veel sterkte toe.  En om de puzzelvreugde nog te verhogen hebben wij er nog een extra bonusvraag aan toegevoegd:

vraag 42

Wat is geen bijnaam van Henk Pompstra?

a. Fietspompje
b. Pompi
c. Pompelmoentje

Wordt de AIVD-kerstpuzzel Henks ondergang of is het het begin van een nieuwe carrière in de beveiliging?

Een gedachte over “Henk Pompstra en de Moeder aller Kerstpuzzels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s