Over

Komkommerschaaknieuws is een kritisch, onafhankelijk en ongecensureerd blog met al het schaaknieuws dat door andere media genegeerd, doodgezwegen of verdraaid wordt.

Elke gelijkenis met in de werkelijkheid voorkomende personen is allesbehalve toevallig. Met name als deze personen met hun werkelijke naam en toenaam genoemd en geciteerd worden, kan men er van op aan dat we bovenop de actualiteit zitten en alle andere nieuwssites te snel af zijn.

4 gedachten over “Over

 1. Geacht Komkommerschaaknieuws,
  beantwoordt Komkommmerschaaknieuws ook vragen van het publiek in de stijl van ‘Lieve Mona’?
  Hier is alvast een vraag:
  “Hans Ree verdwijnt met zijn schaakcolumn uit de NRC. Hij wordt er niet uitgetrapt, maar de rubriek verschuift naar de vrijdageditie. Wat moet ik nu met mijn zaterdagabonnement aanvangen?”
  “Trouwens, nu ik toch bezig ben, tot mijn eigen ongeloof heb ik al tijden tevens een zaterdagabonnement op het DVHN. Om het provinciaal karakter van deze publicatie te benadrukken en om aan te geven dat het zijn van een kwaliteitskrant niet tot de doelstellingen behoort schrapt het DVHN doodleuk de schaakrubriek gedurende de zomervakantie. Kunt u hierover uw licht laten schijnen?”

  Like

  • Beste Tony, veel dank voor je interesse in Komkommerschaaknieuws, dat behalve dat ze een zomerslaap houdt, ook in een existentiële crisis is beland, nu een van de redactieleden het tijdelijke stoppen met schaken verwisseld heeft voor het eeuwige stoppen met schaken. Over Hans Ree weten we weinig meer dan dat hij af en toe naar Schiermonnikoog loopt. Van DvhN is ons bekend dat dit dagblad een ragfijn spel speelt als het op copyrights aankomt, Staunton kan er veel van leren. En over jouw ongeloof willen we wel kwijt dat het gerucht ging dat Carlsen plannen had om dominee te worden, de huidige status daarvan is ons onbekend, maar uiteraard blijven we hier bovenop zitten, op zijn laatst zal de heer Meeuwsen in 2037 polsen hoe het er mee staat, als hij een match tegen Magnus speelt (alle contracten zijn getekend, daar kan hij echt niet meer onderuit.) Tot slot: Mona kennen we vooral van de toetjes; zolang roddelbladen categorisch weigeren een schaakrubriek op te nemen verzinnen wij onze eigen stories.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s