Toiletgate

“Dus de Spassky’s wilden liever in het instructielokaal spelen?”

Het was Fons van Hamond, op deze site wel eens weggezet als vastgoedmagnaat, die mij afgelopen zaterdag tijdens de KNSB-ronde aansprak, toen ik mijn handen aan het wassen was in een van de twee herentoiletten die het Jannes van der Wal Denksportcentrum rijk is.

– “Nee hoor, wij schikken ons altijd naar de vraag.”
– “Dan is dit vreemd, want in het zalenplan stond dat GC5 logischerwijs op dezelfde verdieping als de andere GC teams zou spelen.”
– “Interessant, maar ik als er geen zalenplan met mij wordt gecommuniceerd, weet ik van niets.”
– “Nee, nee, nee, dat bedoel ik niet. Ria gaf aan dat jullie liever in het instructielokaal speelden.”

Doorbraak in deze conversatie, opeens snapte ik de babbel-onische spraakverwarring die buiten mij om ergens eerder die dag geboren was; ‘helemaal geen bezwaar tegen’, zo had ik mijn bericht aan Ria eigenlijk bedoeld: was ‘liever in’ geworden…

– “Nee, dat ‘liever’ klopt niet. Het maakt ons niet uit, dat is wat ik zeg. De meeste teams willen daar helemaal niet spelen, willen bij andere teams van henzelf in één zaal geplaatst worden. Wij hebben maar één team.”

– “Ok dan is het helder. Hopelijk verliezen we nu niet beide onze partij door deze discussie.”

Ik ging door met handen wassen. Wat mij betreft: in onschuld. Het zalenplan, ik hoor het wel, een volgende keer. Of niet. Zowel Fons als ik won overigens zijn partij. Elk van ons volgende zijn eigen teamplan.

Soms lijken zaken anders dan ze zijn. Zo is dit ook niet de wastafel in een toilet in het Jannes van der Waldenksportcentrum.

Plaats een reactie