Putski verslaat zes Hamgasten

De tijden van Fischer herleefden afgelopen woensdag in Hooghoudt en nu een keer niet omdat collega-Großmeister Frank van Indië daar zijn jenevertje kwam drinken. De blindsimultaan van Putski tegen de zes persoonlijkheden van Jaap Ham stond op het programma en die strijd eindigde in een verpletterende 6-0 voor de simultaangever.


Putski-SchinkenPutski-Hambuger

Van links naar rechts, van boven naar beneden: Slotstellingen Putski-Ham, Putski-Jambon, Putski-Jámon Serrano, Putski-Schinken, Putski-Hamburger, Putski-Le Roi de la Limerick

Het werd een heuse clean-sweep; wie had daar rekening mee gehouden? Jaap betichtte zijn opponent er nog wel van kleine gaatjes in zijn blinddoek te hebben geprikt, maar omstanders waren het er snel over eens: “Putski kennen wij als een zéér integere persoon, sportief en betrouwbaar. Had liever op een van die zes borden meer van je afgebeten, Jaap.”

JaapLeRoi

De bord-6-speler hield het nog het langst vol

Putski bleef bescheiden over zijn prestatie: “Jaap, in welke hoedanigheid ook, zal altijd een beetje een angstgegner zijn voor mij. Ik heb wel een redelijke onderlinge score tegen hem, maar met zijn gezonde positiespel maakt hij het een koffiehuisschaker als ik ben iedere keer weer verdraaide lastig. Het is niet zomaar dat hij mij hardnekkig ‘Van Prutsen’ blijft noemen natuurlijk, daar is alle reden toe. Ik ben blij dat al die uurtjes op Chesstempo zich nu eindelijk uitbetalen, over deze uitslag kan ik alleen maar tevreden zijn. Het grootste probleem was eigenlijk die blinddoek, dat werd erg warm na enige tijd.”

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s