Putski speelt simultaan tegen alle persoonlijkheden van Jaap Ham

Doorgaans is het gebruik van de pluralis majestatis voorbehouden aan monarchen, bisschoppen en pausen maar ook Jaap Ham bedient zich van deze stijlvorm om zijn breedsprakige en cryptische boodschappen wereldkundig te maken. Omdat hij zelf niet zo’n ervaren coureur is op de digitale snelweg worden zijn kladjes met krabbels door Govert Pellikaan ingeklopt op forums van deze en gene schaaksite. Close reading van diverse uitingen van degene die zich Wij, Jacques Jambon, par la grace de Dieu Le Roi de La Limerick en dan nog een hele riedel noemt, laat geen andere conclusie dat deze persoon lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis gecombineerd met het syndroom van Munchhausen. Het is een lichte vrij onschuldige vorm; de patiënt vormt verder geen gevaar voor zichzelf of zijn omgeving maar kan bij tijd en wijle wel voor lawaaioverlast zorgen. Om de leegte op schaakgebied in de zomermaanden wat op te vullen heeft niemand minder dan onze eigen komkommerverslaggever en niet onverdienstelijk schaker van de Spassky’s Henk van Putten zich aangeboden om een blindsimultaan te spelen tegen alle persoonlijkheden van Jaap Ham. Plaats van handeling zal uiteraard Café Atlantis (nu Hooghoudt) zijn. Over de datum wordt nog onderhandeld, als ook over Putski’s honorarium. Putski heeft de laatste tijd veel Chesstempo geoefend en zijn tarief is erg omhoog gegaan.

simultaangever: Henk van Putten (door Jaap ook wel aangeduid als Van Prutsen, Van Prutsenstein, Prutski etc)

bord 1: Jaap Ham zelf (geen introductie nodig)
bord 2. Jacques Jambon (speelt een beetje met de Franse slag)
bord 3. Juan Jamón Serrano (speelt altijd de Spaanse opening)
bord 4. Jakob Schinken (beetje saaie speler, gründlich)
bord 5. Jack Hamburger alias The King (blufspeler, offert vaak stukken)
bord 6. Le Roi de La Limerick (noteert zijn zetten in dichtvorm)

Een van de vele persoonlijkheden van Jaap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s