Adoptievelden ontevreden over pleegouders

Voor de geadopteerde velden bij de Groninger Combinatie is de maat vol, ze voelen zich zeer slecht behandeld en hebben het gevoel dat niemand meer naar hen omkijkt. Wim Krijnen heeft van zijn velden een kippenren gemaakt, Jan Baljé ziet zijn diagonaalvelden als een soort hardloopbaan voor zijn witte loper, Nienke Bakker laat alleen haar konijn af en toe grazen op veld b5 en de tien velden van Wim Beersum zijn bij elkaar op een hoop gegooid en in een hoek gestopt met een stuk prikkeldraad eromheen. De velden van Henk Bosveld en Bart Beijer zijn vooral verbolgen over het feit dat ze allemaal verspreid zijn over verschillende borden: “We kunnen zo niet met elkaar communiceren en bovendien zijn we geen bosvelden maar schaakvelden”. Men trekt een keer de portemonnee, gooit wat flappen op tafel en dat is het dan. Gewoon ordinaire koehandel, vinden de adoptievelden. Contact met hun echte ouders mogen ze ook niet zoeken. De velden hebben al een brief gestuurd naar het programma Spoorloos, maar ja nu met die ontvoeringsaffaire kunnen we dat waarschijnlijk ook wel op ons buik schrijven, zo laat veld b4 van bord 1 ons weten. De velden zijn blij dat het Komkommerschaaknieuws wel naar hen luistert en dat ze de wantoestanden aan de kaak hebben mogen stellen. B4: “Deze waanzin moet zo snel mogelijk stoppen, wij zijn geen slaven en willen zo snel mogelijk vrij gelaten worden. Als ze zo nodig willen adopteren laat ze dan een derde-wereld-kindje nemen of een verwaarloosde ezel in Jemen”.

Veel mis met adoptie van velden bij Groninger Combinatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s