Clausule huwelijkse voorwaarden Putski gelicht

Omdat in de Interne van Staunton Edwin Zuiderweg en in diens kielzog Govert Pellikaan uit zijn zicht dreigen te raken, is Henk van Putten van plan vaker op te gaan draven. Om het gat met de koplopers te dichten is een grotere opkomstfrequentie noodzakelijk aangezien Putski averij opliep in een partij tegen Erwin van Pelt. De schorpioen prikte even een keertje niet (voor wie het niet weet Henk speelt met zwart indien mogelijk vaak de Schorpioen-Benoni een obscure zijvariant). Elke maandag acte de présence geven dat ging echter niet zonder slag of stoot. Henk moest met vrouwlief en dochter stevig onderhandelen om een serieuze gooi naar de titel clubkampioen van Staunton mogelijk te maken. In de huwelijkse voorwaarden stond namelijk exact vast gelegd hoeveel dagen per jaar Henk mag schaken, zoveel KNSB-zaterdagen met de Spassky’s en eventueel nog bekerwedstrijden en één keer per jaar een spellenweekend, het Kersttoernooi (alleen compact en verplicht een bye op tweede Kerstdag) en één keer in de twee weken intern bij Staunton. Élke week bij Staunton schaken daar moest Putski wel wat tegenoverstellen. Zijn deel in de huishoudelijke taken is aanzienlijk forser geworden. Er bij gekomen zijn: de afwasmachine uitruimen, stofzuigen en de boodschappen doen. Naar verluidt heeft Henks dochter een kleine zakgeldverhoging en elke maand een bioscoopje uit Henks schaakdeal met het thuisfront weten te halen. En nu maar hopen voor Henk dat de inhaalrace op Edwin en Goofy ook succesvol zal zijn…

Erwin van Pelt zette zijn tanden net als dit jongetje in een schorpioen

2 gedachten over “Clausule huwelijkse voorwaarden Putski gelicht

  1. Michiel hoort wel eens de (Martini)klok luiden, maar de klepel ligt dan ongeveer achter de Kardingerberg, of nog verder weg. Het merendeel van de genoemde klussen doe ik al jaren thuis. En ik ben in gemeenschap van alles getrouwd, er kwamen geen voorwaarden aan te pas. Wat ik wel probeer te doen is: rekening houden met het thuisfront. Dus het is helemaal niet zeker of het gaat lukken om meer te spelen op de maandagavond, zo belangrijk vind ik het allemaal niet. Het enige wat klopt aan dit stukje is dat ik zoiets tegen Govert heb gezegd.

    Geliked door 1 persoon

  2. Henk heeft sowieso mazzel dat stokstaartjes niet aan schaken doen, want dan was hij aldoor de pineut geweest…dat zijn helemaal ware schorpioenen-killers (zie foto boven)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s