Groninger clubs voeren handenwasprotocol in

Paniek is er nog niet maar nu het Corona-virus dichterbij komt, voeren schaakclubs in Stad en Ommeland uit voorzorg toch maar een handenwas-protocol in. De ene club gaat daar verder in dan de andere. De meeste clubs volstaan met het advies om voor en na een partij de handen te wassen. Extra zeepdispensers met een desinfecterend goedje komen in zowel in de speelzaal als op de gang en bij de ingang te hangen. Wim Krijnen is zo attent geweest om alle schaakmaterialen aanwezig in het DSC te wassen met afwasmiddel. Een heel vrij weekend heeft hij eraan opgeofferd om klokken, plastic en houten borden en alle stukken met Dreft een flinke schrobbeurt te geven. Alleen schaakclub Haren gaat met haar maatregelen nog een stapje verder. De van nature wat zorgelijke voorzitter Andreas Tasma wenst de leden aan geen enkel risico bloot te stellen en heeft de veiligheidsnormen nog wat verder opgeschroefd. Partijen zullen in het Nescio-hotel met mondkapjes op gespeeld worden en na het uitvoeren van elke zet of na het aanraken van een stuk of de klok dienen de handen te worden gewassen. Ieder bord krijgt een teiltje met zeepsop ernaast zodat je niet steeds naar het toilet hoeft te lopen. Aan het hotel is gevraagd het Corona-bier uit het assortiment te halen. Maar Corona is toch Mexicaans en heeft verder behalve de naam die toevallig hetzelfde is toch niets met het virus te maken vraagt het Komkommerschaaknieuws zich af? Niets mee te maken, zegt Tasma. Het geeft de schakers een unheimisch en angstig gevoel en bovendien roept het herinneringen op aan die akelige Mexicaanse griep. Barvrouw Ria van het Denksportcentrum blijft het Corona-biertje voorlopig wel gewoon schenken.

Van biologisch afbreekbare fleece-stof gemaakt mondkapje met schaakstukkenmotief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s