Nultallen

Dankzij een klokkenluider die heel dicht op het vuur zit bij de speciale commissie die de Nosbo-competitie helemaal op de schop gaat gooien, komen wij nu met een spectaculaire scoop. Er gaat een rigoureus nieuwe koers gevaren worden met betrekking tot de Nosbo competitie-opzet. De achttallen en zestallen worden over boord gekieperd en ervoor in de plaats komt de nultallencompetitie. Als je dan toch gaat snijden, moet je het goed doen moet de commissie gedacht hebben. Even is er nog gepraat over viertallen maar regeren is vooruitzien en met de te verwachten voortschrijdende krimp moet je de moeilijke beslissing dan over een paar jaar alsnog maken. Drietallen, tweetallen en eentallen het allemaal ter sprake gekomen maar men was er al gauw over uit dat deze opties in de nabije toekomst stuk voor stuk onwerkbaar zullen blijken te zijn. Dus nultallen, het ei van Columbus dat alleen nog even uitgebroed moet worden. Clubs hoeven voortaan geen enkele speler meer op te stellen en dat heeft eigenlijk alleen maar voordelen, het scheelt enorm in de reiskosten en chauffeurs hoeven nooit meer die ellendige lange avondlijke ritten te maken van en naar desolate uithoeken als Coevorden, Middelstum, Delfzijl, Winschoten en Veendam. Ook clubs die zichzelf allang opgedoekt hebben, kunnen gewoon weer meedraaien. ZET en Ten Boer weer uit de as herrezen. De uitslagen zijn altijd en immer de brilstand of in schaaktermen te blijven: allemaal korte rokjes en je kunt daar heel makkelijk een macrootje voor schrijven die dat even in een spreadsheetje vol nullen duwt. Als Komkommerschaaknieuws hechten wij eraan om de bron van dit nieuws te beschermen en benadrukken we dat hij geen bos met krullen heeft, met 100% zekerheid NIET in een scootmobiel rondrijdt en al helemaal niet van peperhete Indiase curry’s houdt. Hij is trouwens helemaal geen hij evenmin als een zij. Dus mondje dicht hierover graag want als dit bekend wordt, hebben wij het weer gedaan.

Als het aan de speciale commissie ligt, is dit een beeld dat we niet meer  terug gaan zien: lange rijen met borden waar schaakpartijen op worden gespeeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s