Noordelijke schaakwereld verbijsterd over salarisverhoging Ria Rus

In de noordelijke schaakwereld is onthutst gereageerd op de salarisverhoging die het bestuur van het Jannes van de Wal-Denksportcentrum aan Ria Rus heeft toegekend. Deze bedraagt ruim 50% van haar huidige loon, waar haar eigen vaste medewerkers het onlangs nog moesten doen met een schamele inflatiecompensatie van 1,7%. Saillant detail: het was Rus zelf die deze verhoging voor haar medewerkers bepaalde.

“Ria is een absolute topper. Ze werd betaald op Jupiler-league niveau. Nou dat schenken ze niet eens in het Denksportcentrum, dat hoef ik u niet te vertellen” aldus bestuursvoorzitter Harry Runsink. “Haar nieuwe gage is op eredivisieniveau, daar waar zij thuishoort.”

Verder bestond er al enige tijd de vrees dat Ria haar heil zou zoeken in het buitenland, zo laat hij weten. Onder meer Hilton London Metropole zou gehengeld hebben naar haar diensten, alsmede The Ritz in Parijs; internationale ketens die talent veelal uit het buitenland halen. Zij zullen verder moeten zoeken. Ria heeft nu wel moeten beloven minstens vijf jaar nog verbonden te zullen blijven aan het Denksportcentrum.

De reacties op Sociale Media waren kort na de bekendmaking van het nieuws vernietigend. “Belachelijk. Jannes draait zich om in zijn graf.” zo weet @pietje123. “Niet zo lang geleden stond het voortbestaan van het JvdW serieus ter discussie, leert men dan helemaal niets?!?” reageert een ander op Facebook.

Ria Rus, die met stip binnenkomt in de nationale top 50 van best betaalde horecaondernemers, was niet bereikbaar voor commentaar.

Ondanks alle commotie een goede dag voor Ria.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s