Stauntonezen zijn net Chinezen

Mijn mede-blogger Henk van Putten heeft de gewoonte om altijd een PGN-bestand van zijn partij naar mij te mailen met wat commentaar erbij en meestal vermeldt hij dan ook de uitslagen van de andere gespeelde partijen. Deze keer wist hij echter niet helemaal zeker tegen wie Andreas Tasma nu gespeeld had. Hij dacht tegen Hans van Zoelen. Een man met een sjaal mailde hij er nog achteraan. Weer een minuut later komt het volgende mailtje binnen. De twijfel had nu toch toegeslagen bij Henk. Nee, waarschijnlijk toch niet Hans van Zoelen, maar Menno Laaning moest het geweest zijn. Kon echter ook Gerrit ten Brinke of Henk Woudsma zijn. Ik mail weer terug dat Hans van Zoelen wel eens een sjaal draagt…of ben ik in de war met een andere speler? Weet je wat, ik weet het goed gemaakt, als het dan zo’n heet hangijzer is dan sms ik Andreas toch even op de mobiel van z’n werk? Tuut-tuut. Sms terug met definitief uitsluitsel: het was toch Menno Laaning. Vervelend dat ie ook een sjaal is gaan dragen en zo een Hans van Zoelen-lookalike is geworden. Henk moppert nog even door via de mail. Kijk een Ton Bontsema en een Paul Zilverberg die kan ik uit elkaar houden want die hebben tenminste unieke features. De conclusie van dit alles is duidelijk: Yeb Blom dient de uitslagen van de interne partijen veel sneller op de Staunton-site te zetten anders blijft Henk de hele dinsdag maar gissen èn Stauntonezen zijn net Chinezen: je kunt ze gewoon niet uit elkaar houden.

Wie herkent ze? Kim Laaning, Kim ten Brinke, Kim Woudsma en Kim van Zoelen

2 gedachten over “Stauntonezen zijn net Chinezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s