Do we have an appointment?

Bij een van de vorige afleveringen van de Haren Challenger verloor ik op gênante wijze een partij toen de Joop van Tellingen van het Noordelijke schaak als een duveltje uit een doosje tevoorschijn sprong om mijn trieste gezichtsuitdrukking samen met op de achtergrond de verliezende stelling meteen op de gevoelige plaat vast te leggen.Dit met de bedoeling om het daags erna op de Haren site te publiceren met een snerende opmerking erbij: Meeuwsen bakt er weer niks van. Maar ik was nog sneller dan Harry Gielen en wist de stukken van de eindstelling pijlsnel door elkaar te husselen voordat hij kon afdrukken. Harry was daarom genoodzaakt tot een reconstructie van de partij hetgeen waarschijnlijk een helse klus werd gezien het onleesbare hanenpotenhandschrift van mijn tegenstander en mijn eigen notatiebiljet had ik natuurlijk gauw verfrommeld en weg gemoffeld. Tijdens het bezoekje van het Tata Steel toernooi aan Groningen had Harry echter groter wild in het vizier dan de blunderende clubschaker. Met zijn kanon huppelde hij achter niemand minder dan regerend wereldkampioen Magnus Carlsen aan. Die keek verstoord achterom en vroeg hem op ijskoude Noorse toon: “Do we have an appointment?” Nou nee dat had de lokale schaakpaparazzo natuurlijk niet. Met andere woorden: wieberen! Ik heb me voorgenomen het voorbeeld van Magnus te volgen. Aankomende zaterdag is de volgende ronde van de Challenger en mocht Harry met zijn camera in de buurt van mijn bord komen dan vraag ik hem op ijzige toon: “Meneer, hebben wij een afspraak?” Ik ben nu al aan het oefenen voor de spiegel.

Zie ik die Gielen daar nou alweer?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s