Chess Piece Challenge

Blijkbaar is gewoon schaken voor de jeugd niet spannend genoeg meer want een uit Amerika overgewaaid fenomeen grijpt momenteel ook in ons land razendsnel om zich heen: de Chess Piece Challenge. De uitdaging is even simpel als infantiel: stop zoveel mogelijk schaakstukken in je mond en zet er een filmpje van op YouTube. Schakers met een grote bek zoals Joop Hummel zijn bij deze nieuwe discipline duidelijk in het voordeel want zij hebben immers meer ruimte en dat is ook bij dit schaakspel net als bij gewoon schaken een belangrijke factor. De eerste vormen van vals spel zijn ook al opgedoken, want er zijn slimmeriken die de stukken van reisschaakspellen gebruiken om in hun mond te proppen en ja die zijn veel kleiner. Als Komkommerschaaknieuws willen wij waarschuwen om vooral niet op deze uitdaging in te gaan. Doe niet mee aan dit spel want het is levensgevaarlijk. De koning kan in je huig blijven steken en je stikt er ter plekke in of net die ene extra loper die je er nog bij in wilt duwen veroorzaakt een uitgescheurde wang en in het plastic van de gekleurde stukken van Raindrop Chess zitten allemaal weekmakers, het is allemaal levenslink. Doe met schaakstukken wat je wilt, geef ze weg, sla ze, ga ermee jongleren, goochelen of darten maar alsjeblieft jongelui wij bidden jullie: steek ze niet in jullie mond!

Okay, deze schaakstukken mag je in je mond stoppen maar pas na de partij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s