Ontvriend

Houdini, Stockfish, Fritz en Rybka hebben van Edwin Zuiderweg 24 uur gekregen om hun biezen te pakken. Hij heeft ze ontvriend en ze zijn niet langer welkom in zijn appartement in Groningen Zuid. Jarenlang hingen ze rond in zijn flat en hielpen ze hem trouw met het werken aan zijn openingsrepertoire en de analyse van partijen. Als hij er niet was omdat hij zelf moest schaken zaten ze urenlang aan de keukentafel te klaverjassen en te pokeren. Nu ineens zijn ze dakloos. Stockfish: “Hij heeft een nieuw digitaal vriendje AlphaGo, waar ik onlangs zeer dik van verloor en nu tellen we niet meer mee”. De vier kameraden verblijven nu onder een viaduct vlakbij het spoor (waar ooit de oude Schaakclub Groningen zat) en hopen dat een andere schaker het nog in hen ziet zitten. Edwin Zuiderweg liet ons weten niet meer met deze prutsers te maken te willen hebben. “Je moet met je tijd meegaan. AlphaGo is nu nog mijn enige digitale vriend. Voorlopig zijn we alleen Facebookvrienden want om hem ook fysiek in huis te halen gaat nog eventjes boven mijn budget, maar daar wordt aan gewerkt”.

Oorspronkelijk ontwikkeld als engine voor Go, blijkt het zelflerende AlphaGo nu ook de sterkste schaakcomputer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s