Meeuwsen klaagt diverse youtube-kanalen aan na dramatische nul

Michiel Meeuwsen laat het er niet bij zitten. Daags na zijn doorhaling uit de partij Dalmolen-Meeuwsen, voor welke wanprestatie hij de schaakgemeenschap ook nog zijn excuses wil aanbieden, vindt hij het tijd worden om de steeds groter wordende misstanden in de wereld van de online lectures eindelijk eens aan de kaak te stellen.

De klap van de dalmolen is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Hij is furieus en kiest nu de tegenaanval. “Het is allemaal hosanna en halleluja wat men je op het web voorschotelt. Mat vanuit de opening wordt je zo ongeveer beloofd. Maar de praktijk is dat mijn tegenstanders op zet 7, 8 of 9 al afwijken en dat ik in no time tegen een afgefikte ruïne bij mijzelf zit aan te kijken. Het is ronduit schandalig.”

Dat er zoveel niet deugt aan deze digitale lessen acht Meeuwsen des te meer een kwalijke zaak omdat de uitbaters van de sites slapend binnenlopen door torenhoge advertentie-inkomsten. “Mijn konings dood is hier andermans royaal belegde brood. De diverse channels kunnen een claim tegemoet zien waarvan hun eigenaren spontaan een analoog hoedje op zullen krijgen.”

Intussen is Meeuwsen ook begonnen met therapie. Hij ligt vrijwel dagelijks op de sofa in Groningen-Zuid. In overleg met schaker-biopsycholoog E. Zuiderweg zullen de komende weken eerst in het teken van Jim’s chess channel staan, die hij in een vaste dosering tot zich zal moeten gaan nemen. Over de precieze hoeveelheid vindt nauwgezet afstemming plaats; de afstelling van dit medicijn luistert nauw, aldus Meeuwsen. “Bij een overkill bestaat er het risico van overschaakt raken, dan ben je nog verder van huis. Gelukkig heb ik in Zuiderweg een zeer kundige arts, die bovendien alle lectures vooraf grondig checkt met behulp van een leger state of the art engines.”

De schrapping uit het Haren Postiljon-tableau blijft voorlopig van kracht.

De komende tijd gelden er extreem hoge kwaliteitseisen voor de lectures die Meeuwsen volgt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s