Schaakbond stelt hulplijn in voor verdwaalde websitebezoekers

De KNSB heeft een telefoonnummer geopend waarop bezoekers van een van haar twee nieuwe websites (schaakbond.nl en/of schaken.nl) terecht kunnen als ze de digitale weg kwijt zijn. Tot deze maatregel werd besloten nadat uit intern onderzoek bleek dat sinds de recente, ingrijpende, webvernieuwing bezoekers tot tien keer vaker moesten klikken voordat zij terecht kwamen bij de informatie waarnaar gezocht werd. Ook stelde men vast dat een aantal bezoekers erg snel onverrichterzake weer vertrok of onverwacht de aan/uit-knop van de PC bediende. In een enkel geval leek zelfs de stroom er helemaal af te zijn gegaan, vermoedelijk door een handmatige ontkoppeling van stekker met stopcontact.

Projectleider Egge Knollen is zeer tevreden over de hulplijn. “De telefoon staat roodgloeiend. We kunnen mensen echt helpen. In sommige gevallen nemen we de PC op afstand over en surfen we eventjes voor de beller naar de gezochte pagina. We huren momenteel zelfs extra personeel in om de wachttijden niet te lang te laten oplopen.” Dat er op deze wijze niet voorziene kosten worden gemaakt, is niet iets waarover hij zich bekommert. “Natuurlijk wordt het project hier niet goedkoper van, maar daar gaat uiteindelijk de bondsraad over. Misschien dat de leden straks wat kwartjes per maand extra zullen moeten afdragen aan bondscontributie. Maar daar krijgen ze wèl een optimale service voor terug. Medewerkers van onze hulplijn gaan eerst een week intensief op cursus en komen zonder uitzondering alle zeer goed beslagen ten ijs aan de lijn.”

Kritiek als zou de onderlinge relatie tussen de twee sites onduidelijk zijn en de werking niet intuïtief, werpt Knollen ver van zich af. “Daar kan ik weinig mee. Als ik een nieuwe auto koop, weet ik in het begin ook niet vanzelf waar alle voor mij nieuwe knopjes zitten. Mensen mogen best een beetje hun best doen voor iets nieuws.”

Natuurlijke materialen vormden de inspiratiebron voor de twee nieuwe websites van de schaakbond, waarbinnen allerlei thema’s ingenieus verweven zijn. Even wennen voor sommigen, dat wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s