Pion wederom meest geteld op Nationale Stukkenteldag

Voorspelbaarheid weer eens troef bij de Nationale Schaakstukkenteldag die gister voor de dertiende keer plaats vond en voor de dertiende keer werd wederom de pion het meest getelde schaakstuk. Initiatiefnemer Billy Turf baalt ervan: “Bij de vlinder- , vogel- en spinnenteldag zijn in de top nog wel eens kleine verschuivingen zichtbaar wat het spannend maakt. Bij de vlinders is het dan weer eens de Atalanta en dan weer het witje. En zo’n virus dat het aantal merels heeft gedecimeerd zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat die vogel uit de top drie valt, dat geeft opwinding. Maar wij zitten met het probleem dat er nu eenmaal veel meer pionnen zijn dan andere stukken. Je kunt je zelfs afvragen of de pion wel een stuk is. Ik erger me daar in kruiswoordraadsels ook wel eens aan. Schaakstuk van vier letters en het antwoord is dan pion. Nee, het is officieel geen stuk volgens mij maar de meningen zijn daar over verdeeld.” Turf pleit ervoor om bij de telling van volgend jaar de pion uit te sluiten van deelname. Vooralsnog is hij een roepende in de woestijn en prijkt de pion net als vorige jaren fier op de nummer één positie.

Einduitslag meest getelde stukken:

1 de pion
2 paard, loper en toren
3 dame en koning

Mensen zouden stiekem ook Mens-erger-je-niet pionnen hebben meegeteld

3 gedachten over “Pion wederom meest geteld op Nationale Stukkenteldag

  1. Overigens betwijfel ik of de uitkomst van de telling altijd hetzelfde is als voorgaande jaren. Tegenwoordig komt de dame aanzienlijk vaker dan vroeger. In de tegenwoordige schaakspelen is meestal een reservedame aanwezig. Ook Raindropchess en Square4Chess leiden tot andere resultaten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s