Putski zeer teleurgesteld over nieuwe KNSB-kaartspel

De cijfers liegen niet. Westerse Henk van Putten haalde in mei in het 46e Westlandse Schaak Kampioenschap 5 punten uit 7 ronden, een TPR van 2003 en deelde de eerste plaats met een mijnheer Leo Duijvestein, die hij op Buch en SB voorbleef. Daarmee werd hij Westlands kampioen. Chapeau.

Noordelijke Henk van Putten scoorde in juli in het 4e SCEPU promotietoernooi 8 uit 9, een TPR van 2201 en wordt ongedeeld eerste in een veld dat op het blote oog iets sterker was. Anderhalf punt los van de nummers twee en het gerucht gaat dat hij in de 8e en 9e ronde remise gaf in goede tot gewonnen stellingen.

Je zou dus verwachten dat wanneer je als kaartspelmaker van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond een kaart wenst te wijden aan Henk van Putten, je de keuze dit jaar niet al te moeilijk is gemaakt. Of, mocht je het toch lastig vinden, misschien wel omdat Groningen zo ver weg is: je spaart de kool en de geit en maakt twee kaarten. Klaver 9 voor Westerse Henk, en dan voor Noordelijke Henk, kampioen van het Hogeland, bijvoorbeeld, Klaver 10.

Zo is het niet gegaan. Noordelijke Henk ontbreekt ten enenmale in het kaartspel, u leest het goed. 53 kaarten waren niet genoeg. Ontgoocheld reageert hij: “Wij noordelingen hebben een Randstad-complex, zo wordt wel gezegd, maar als er keer op keer zó met twee maten wordt gemeten, dan kun je ook maar één ding concluderen: dat daar alle reden toe is.”

Koos Stolk, medewerker evenementen van de schaakbond, laat weten: “Ik heb er niets mee te maken, er staan wel meer fouten in.” Waarmee hij in elk geval aangeeft dat hier iets ernstig is misgegaan. Het is niet anders.

Gelukkig is er nog Komkommerschaaknieuws. Het biedt zijn lezers de unieke gelegenheid een nieuwe Klaver-9-kaart te fabriceren! Druk de onderste afbeelding af, knip deze zorgvuldig uit en plakken maar!

cropped-Schaartje

Knipkaart

2 gedachten over “Putski zeer teleurgesteld over nieuwe KNSB-kaartspel

  1. Iets beter Photoshop werk had best gemogen en waarom kijkt de kaartspeler tegen de rug van Henk aan? Was er geen betere foto beschikbaar? Ook schreeuwt dit alles natuurlijk om de tweekamp Henk van Putten versus Henk van Putten, degene die wint komt volgend jaar met z’n bakkes op de schaakmok.

    Like

  2. Mooi stuk, een HvP waardig. Noordelijke Henk, bij deze nog van harte met het Hogelands kampioenschap! En verder een aardig idee, zo’n tweekamp tussen NHvP en WHVP. Zijn er al aantrekkelijke sponsors in beeld? Hartelijke Westlandse groeten van de andere

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s