Komkommerschaaknieuws feliciteert Advocaat

“We doen het niet vaak, maar deze strategie is werkelijk briljant, Advocaat chapeau.” Meeuwsen en Van Putten, komkommernieuwsredacteuren die normaliter het noordelijke schaakleven verslaan, maar ook fervent voetballiefhebbers, hadden het eerst zelf ook niet door, maar zijn intussen unaniem in hun oordeel. “Waarom kopt Robben die 1-1 nu niet in?” dachten ook wij….toen pas viel het kwartje.

Wat we volgens hen hebben waargenomen is een ongelooflijk diepe offervariant, die niemand voorzien heeft. Want stel je eens voor dat het ‘normaal’ 1-1 was geworden…..”Dat Robben raakt kopt en we twintig minuutjes met zijn negenen voor die pot gaan liggen. Daar moet je gewoon niet aan denken. Speel je gelijk, dan komen zowel de Zweden als die Bulgaren op volle oorlogsterkte naar de Arena en dan hadden óók wij het allemaal nog moeten zien. Nu wordt het 4-0, ziet het er niet uit, en is onderschatting onvermijdelijk geworden.”

Vol lof zijn de heren over deze verrassende aanpak om alsnog naar Rusland te geraken volgend jaar. “Het is te danken aan de ervaring van Advocaat, de kleine generaal, zo’n diep plan te kunnen concipiëren. De man is goed zeventig en heeft alles gezien, dat blijkt dan. Niet gek dat niemand van de heren analytici dit als optie meenam in de beschouwingen en zelfs nu snapt de meerderheid er nog steeds niks van als je ’t ons vraagt. Sla de kranten er maar op na vandaag. Grote klasse van Robben ook dat hij zich aan de opdracht houdt en die bal tegendraads kopt op een Franse verdediger. Maar kijk maar eens goed, loopt die er niet, dan gaat die bal ver naast. Zo was het bedoeld. Robben is nog altijd van wereldklasse, die prikt die bal precies daar waar hij hem wil hebben.”

Ook de machteloosheid was gespeeld, alsmede de belabberde passing, het gebrek aan creativiteit en de algehele lamlendigheid, zo analyseert het tweetal. Het wordt nu appeltje-eitje aldus Meeuwsen en Van Putten. Oranje zal zondag geen kind hebben aan Bulgarije en flink aan zijn doelsaldo gaan werken. Wit-Rusland is vervolgens een side-dish en de klus wordt geklaard op 10 oktober tegen de Zweden, die niet zal weten wat hen overkomt. “Als een te vaak in en uit elkaar geschroefde Billy-boekenkast zullen die omvallen.”

Eén groot volksfeest zal dat worden; Advocaat op de schouders bij Vilhena en Dost, die dan uiteraard beiden zullen spelen, de volle 90 minuten. “Ook over de opstelling tegen de Fransen was namelijk goed nagedacht: sub-optimaal. Maar ook weer niet te, de opponenten in onze poule mochten immers niets doorkrijgen. Geniaal. ”

Een felicitatie-fax is naar Zeist onderweg. ‘Mastermove!’ staat erop. “en we zijn echt niet zo van de grote complimenten” besluit het duo.


bijna scoort Robben ongepland de 1-1


maar Arjen heeft Dick toch goed begrepen, gelukkig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s