Groninger Combinatie vanaf nu CO2 neutraal

 

In een desperate poging om de ecologische voetafdruk van de Groninger Combinatie te verkleinen heeft Jan Baljé alle elektronische schaakborden geschikt gemaakt om tevens te dienen als zonnepanelen. Jan heeft ze bevestigd op het dak van het Denksportcentrum. Jammer alleen dat het DSC in de zomermaanden gesloten is en dat daarom de alternatieve energiebron nog niet van veel waarde heeft kunnen zijn. Maar wat als men de borden straks als het nieuwe schaakseizoen weer begint nodig heeft voor onlineweergave van de partijen van het eerste team? Geen nood, ook daar heeft Jan die dol is op technologische vernieuwingen en gadgets iets op bedacht. Drones voorzien van camera’s gaan boven de zonnepanelen annex schaakborden hangen en zenden live de beelden uit die zullen worden vertoond op een groot scherm in de bar. Dat er aan dit alles wel een kostenplaatje zit moge duidelijk zijn, maar Baljé verwacht niet dat zijn futuristische plannenmakerij op veel weerstand zal stuiten binnen de club. Penningmeester Wim Krijnen heeft in elk geval per sms vanaf zijn vakantie-adres op Spitsbergen waar hij op een waterfiets naartoe is gepeddeld al zijn zegen aan de mega-elektronica uitgave gegeven.

Een van de op zonne-energie aangedreven schaakborden op het DSC

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s