Sommige schaakopeningen binnenkort niet meer gratis te spelen

De Brexit heeft nu ook de schaakwereld bereikt. Een van de consequenties daarvan is dat het spelen van de Engelse opening over enige tijd niet meer gratis zal zijn. Ook aan het Schots komt een prijskaartje te hangen. Over de McCutcheonvariant van het Frans wordt nog hevig getwist. Hier staat May lijnrecht tegenover Macron. Genoemde maatregelen zullen waarschijnlijk ingaan na een overgangsperiode van twee jaar.

De Eurocommissie die belast is met de onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk heeft intussen aangegeven de opstelling van de Britten niet wijs te vinden. “Ze dwingen ons om Britse spelers ook kosten in rekening te gaan brengen voor onze openingen. Het Frans, het Hollands, het Italiaans, het Scandinavisch, voor alles volgt straks een nota. En denk ook eens aan het Siciliaans en het Spaans….” laat hoofdonderhandelaar Barnier weten.

Vooral laatstgenoemde opening belooft een heuse kassakoe te worden. Voor de Berlijnse verdediging zal zelfs een meerprijs gaan gelden, zo is de verwachting. Wat betreft het Siciliaans is men iets voorzichtiger. Behalve het gegeven dat de populaire Engelse aanval hier voor complicaties zorgt, bestaat er de vrees dat de Cosa Nostra zijn deel in Brussel zal komen opeisen, en dat dan niet eens per se wederrechtelijk.

Afrekenen zal in dollars moeten, maar dat de kassa vooral voor de Europese Unie zal rinkelen, staat zo goed als vast.

2 gedachten over “Sommige schaakopeningen binnenkort niet meer gratis te spelen

  1. Die eilanders schijnen ook weer terug te gaan grijpen op de Engelse notatie, ik heb een paar schaakboeken die daar gebruik van maken; het is net zo onbegrijpelijk als hun muntenstelsel. Ik wens ze veel succes met hun splendid isolation! Rare jongens die Britten…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s