Michiel ontdekt bug in software Ma Foreest

Statiegelddeskundige Michiel Meeuwsen heeft een bug ontdekt in de software waarop de statiegeldautomaten van supermarkten draaien. Deze zou naar verluidt door Sheila Timp zijn geprogrammeerd, hebben we uit onbetrouwbare bron vernomen (Fons van Hamond red.) Wat is er aan de hand? Normaliter scheiden deze apparaten feilloos de bierflesjes en petflessen waar wel en niet statiegeld op zit. Flessen zonder statiegeld worden weer uitgespuugd. De schifting geschiedt aan de hand van vorm en gewicht. Michiel heeft echter ontdekt dat er één flesje is, dat weliswaar uitgespuugd wordt maar waarbij wel 0,10 eurocent op het tegoed wordt bijgeschreven. Meeuwsen: ” Het is alsof ik de toverknapzak van Douwe Dabbert in handen heb”. Met het magische flesje kan Michiel het statiegeld naar eigen believen eindeloos laten oplopen door steeds hetzelfde flesje in de automaat te stoppen en hem keer op keer te laten uitspugen. “Ik maak het niet te gek, als ik bij de kassa een statiegeldbon van 1000 euro laat zien zal het kassameisje de chef erbij roepen dat moeten we natuurlijk niet hebben”. Om welk soort bierflesje het gaat wil Meeuwsen niet prijsgeven, hij bewaakt dit goudmijntje zoals Oom Dagobert z’n geluksdubbeltje. Michiel heeft nog wel een goede tip voor supermarktbezoekers die hun geldige petflessen toch uitgespuugd zien. “Even erin blazen zodat hij zijn oorspronkelijke vorm weer krijgt, de flessen zijn soms wat gedeukt en daar is de software van Sheila erg streng op”.

Dankzij de bug lekker veel korting op de boodschappen voor Michiel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s