Groningen moet eerste schaakvrije stad van NL worden

Groningen moet de eerste schaakvrije stad van Nederland worden. Initiatiefnemer is professor Gerard Spelbreker als verslavingsdeskundige verbonden aan het UMCG. “De verslavende werking van schaken is tot nu toe totaal onderschat, vooral kinderen moeten worden behoed voor het schaakvirus want als je een keer bent besmet bent, kom je er nooit meer vanaf”. De hoogleraar verricht morgen de aftrap van een campagne voor schaakvrije zones. Schaken wordt verboden op speelweides, in zwembaden en andere recreatiegebieden. In een later stadium zullen nog meer anti-schaakmaatregelen worden getroffen, zoals een schaakverbod voor terrassen en cafés. Spelbreker gaat ook voorlichting op scholen geven om de jeugd voor de gevaren van schaken te waarschuwen, waarbij als afschrikmiddel onder andere de documentaire De stelling van Foreest vertoond zal worden. Spelbreker: “Ik laat de kinderen zien wat hun toekomst wordt als ze toegeven aan deze verleiding, je zult geen baan krijgen, want je ligt de hele dag maar wat op de bank te hangen met het stappenplan of achter de computer Chesstempootjes op te lossen en tien keer per dag je rating checken op de site van de KNSB” De professor wil dat er een mentaliteitsverandering gaat komen ten aanzien van schaken. Het moet een taboe worden, ik wil voorkomen dat er bij de volgende generatie weer nieuwe Van Foreestjes, Hilwerdaatjes en De Boertjes hun leven vergooien. Wat hem betreft worden schakers over een paar jaar met pek en veren de stad uitgejaagd. Binnen 5 jaar willen we scholen schaakvrij hebben en in 2025 moet heel Groningen schaakvrij zijn.

Schaken doet je eindigen in de goot aldus professor Spelbreker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s