Massale zwarte handel in schaakpartijen tegen Jan van Os

Schaakjan

Het was gewoon een ludiek idee, en bijvangst had moeten zijn dat hij zijn archief wat op orde zou krijgen (want dat is na zoveel jaren een rommeltje), maar het begint intussen enorm in de papieren te lopen. Op 17 juni aanstaande is het grote Schaakfestijn van SchaakJan en met het tonen van een partij tegen Jan van Os is een aantrekkelijke korting te verwerven op het inschrijfgeld van 32 euro per team. Tot maximaal 24 euro kan die korting oplopen, als er vier verschillende verliespartijen tegen Jan van Os kunnen worden getoond.

Van Os: “Die zijn wat zeldzamer natuurlijk. Het schaakJan schaakfestijn is aantrekkelijk gedoteerd en dat trekt sterke teams aan. Maar de spelers in die teams, al ze al ooit tegen mij gespeeld hebben, hebben dan meestal niet van mij verloren. Dat leidt tot een spel van vraag en aanbod dat ik niet voorzien had. Misschien had ik erbij moeten zetten dat desbetreffende partij door de speler die zich opgeeft zèlf tegen mij gespeeld moet zijn, maar daar heb ik simpelweg niet aan gedacht.”

Naarmate de datum van 17 juni dichterbij komt, wisselen er meer notatiebiljetten van eigenaar. In Groningen werden zelfs al de eerste straathandelaren gesignaleerd in de buurt van Hooghoudt Proeflokaal, voorheen Café Atlantis.

Een enorme financiële strop? Van Os: “Ach nee. Ik ben zelf ook wel benieuwd hoeveel winstpartijen er van mij te vinden zijn. Die komen allemaal in een grote database. Ik ga ze in alle rust één voor één naspelen als mijn feest straks achter de rug is. Dat beschouw ik dan als een verjaardagscadeau van de deelnemers aan mij.”

Op 17 juni is hij 64 en bovendien al 50 jaar schaakorganisator, reden voor een feestje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s