Jozias lanceert nieuw schaakspel

Jozias Hillenkamp is ervan overtuigd: magneetschaak gaat het helemaal maken. Het haakt aan bij het onder de jeugd zeer populaire magneetvissen waarbij een zware magneet de plomp in gegooid wordt om van alles boven te halen van fietswrakken tot mortiergranaten en door de misdaad gedumpte wapens en opengebroken kluizen. Bij magneetschaak gaan alle metalen schaakstukken -uiteraard in alle kleuren van de regenboog- in een groot verduisterd aquarium en de spelers mogen er dan beurtelings in hengelen met een magneet aan een touw. Wie de meeste stukken omhoog haalt is de winnaar. Schaker/bioloog E. Zuiderweg is aangetrokken om de digitale versie van Magnet Chess Fishing uit te rollen. In de schaakwereld is niet iedereen even enthousiast over dit nieuwste initiatief van Jozias. “Hij maakt van onze edele schaaksport een ordinaire tombola”, zo vallen zo hier en daar kritische geluiden op te tekenen. Jozias laat zich echter niet van de wijs brengen en zit boordevol ideeën voor Grand Prix toernooien en  buitenevenementen. We gooien overal in de stad metalen schaakstukken in de grachten die men dan moet opvissen, het prijzengeld zit al in die stukken verstopt.

Schaken en magneten: een gouden combinatie

bijvangst-nieuw

Voor broodschakers is wellicht de mogelijke bijvangst van magneetschaken interessant

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s