Vincent Wolters herkent Henk van Putten niet

Tijdens afgelopen weekendtoernooi van de Groninger Combinatie kwam Putski gezellig aanschuiven toen Vincent Wolters zijn verloren partij tegen Erik Hoeksema met Michiel Meeuwsen aan het analyseren was. In een Siciliaanse partij was er iets misgegaan, want Hoekie had ineens een tactische grap waarmee hij een stuk won en de partij. De heren vonden al snel de oorzaak: door überdekking met de toren van een kwetsbare pion op c2 was de verbinding met de dame verbroken. “Wie ben jij eigenlijk, ik ken jou niet!” zei Vincent zich tot Putski wendend. Dit kwam de laatste toch wel enigszins rauw op het dak vallen. Putski sprak de flink aan de weg timmerende jongeling toch enigszins vermanend toe: “Ik ken jou anders wel, jij ben een pupil van Ynte Visser en een talentvolle jeugdschaker die niet zolang geleden nog van Edwin Zuiderweg heeft gewonnen”. Nu bleek dat Putski ook een beetje abuis was want Vincent is met zijn 23 lentes het stadium van jeugdspeler inmiddels wel voorbij, maar duidelijk is wel dat hij sprongetjes gemaakt heeft. “Wil je echt beter worden dan moet je 10 Chesstempootjes per dag oefenen”, zo gaf Putski de knaap mee. Waar zijn de tijden gebleven dat spelers met een lagere rating alle schakers die in de pikorde boven hen staan nog bij naam kenden? Van mij hoeven die jongeren niet alle Spassky’s te kunnen opdreunen (liever wel natuurlijk!) maar het kan toch niet zo zijn dat een 2100+ – speler wel van alles weet over een 1700-speler en andersom niet? Het is de omgekeerde wereld, gekker moet het niet worden, zo mopperde Putski nog even voort. Overigens kunnen we Vincent komend weekend alweer in Maastricht aan het werk zien en meteen zien of hij zich aan het huiswerk heeft gehouden dat Henk hem meegegeven heeft.

Vincent weet nu wel wie Henk “10 chestempootje per dag” van Putten is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s