Lukas Kosse wint WK Stoelzakken met overmacht

Dat het wereldkampioenschap stoelzakken, deze week gehouden in het Dok te Groningen, naar een noordeling zou gaan, kwam niet helemaal als een verrassing. Immers, met Lukas Kosse, Paul Zilverberg en Zijne Uitpuilendheid Hans van Everdingen in de gelederen, wonen maar liefst drie mondiale toppers in het noorden. Dat het met zo’n straatlengte voorsprong zou geschieden was wel opmerkelijk. Lukas Kosse schreef afgelopen vrijdag geschiedenis door een sterk internationaal veld, waarin zich ook Yochanan Afek en “Terror Jaap” (Amesz) bevonden, mijlenver achter zich te laten. Hoewel het schaken bij het stoelzakken slechts bijzaak is, speelt het wel een belangrijke rol in de puntentoekenning. Kosse presteerde het om van de zeven ronden vijf (!) keer vóór de twintigste zet door zijn stoel heen te wiebelen. De decibelmeting, normaal gesproken een tiebreaker, was hiermee eigenlijk gelijk irrelevant geworden.

Terror Jaap zat er wat beteuterd bij te kijken toen Kosse zijn lauwerkransen werden omgehangen. Het miljoen dat hij ooit won in de Gouden Kooi bracht hem nationale bekendheid, toch wilde hij niet onder stoelen of banken steken dat Kosses prestaties hem jaloers maakten. Burgemeester den Oudsten van Groningen sprak terecht: “Het zijn absolute zwaargewichten die het gegeven is zo snel door een stoel te zakken tijdens een schaakpartij. De gemeente Assen mag trots zijn op deze inwoner.”

WK stoelzakken, eindklassering:

1. Lukas Kosse 5, gem. aantal zetten 19
2. “TJ” Jaap Amesz 4 / 30
3. Paul Zilverberg 4 / 33
4. Hans van Everdingen “ZU” 3 / 27 / 93 Db
5. Yochanan Afek 3 / 27 / 79 Db

Speciale dank gaat uit naar Edwin Zuiderweg, die wederom belast was met de sponsorfinding en die een leuke deal wist te sluiten met zijn WA-verzekering.

Het overgebleven hout, bij vorige edities afgevoerd, ging deze keer naar de Stadswerkplaats, waar gepoogd zal worden de stoelen op te lappen en een tweede leven te geven.

Een gedachte over “Lukas Kosse wint WK Stoelzakken met overmacht

  1. Laaghartig.
    Dat is het artikel over wereldkampioen Lucas Kosse in mijn ogen en een wel zeer goedkope manier van op de man spelen.Wij, Jacques Jambon, par la grace de Dieu Le Roi de la Limerick raden Van Prutsen aan dat sprookjesboek waar hij graag in leest eens open te slaan :heb uw naaste lief. Als die naaste een postuur heeft als Billie Turf is hij voor enige genegenheid op Betsie Turf aangewezen, dit los van het onaangename feit dat je al die overtollige kiloos moet meeslepen. Dat die naaste een piepkleine rating heeft komt later van pas:zalig zijn de armen van geest, hun is het koninkrijk der hemelen. Dat ziet er dus slecht uit voor Van Prutsen, die is intelligent en wordt aan de hemelpoort naar de hel verwezen, om hem daar eeuwig te laten branden gaat mij wat ver, maar even aan het spit moet kunnen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s