Edwin Zuiderweg verbolgen: “Niemand lichtte mij in wanneer Pasen viel dit jaar”

Veel deed hij er nooit aan, maar Edwin Zuiderweg gaat al jaren als atheïst door het leven. Naar volle tevredenheid, met af en toe een wijsneuzige sneer naar een gelovige medeschaker; dat laatste gelukkig altijd wel respectvol. Hij dacht hier heel oud mee te kunnen worden, maar afgelopen Paasweekende schudde zijn wereldbeeld toch flink op zijn grondvesten….Aangezien Pasen Edwin als overtuigd ongelovige hoegenaamd geen snars interesseert, had hij niet in de gaten dat het dit jaar half april viel. Langliggend en bij toeval, tijdens het zappen op Witte Donderdag, kwam hij erachter, toen op de buis The Passion in Leeuwarden langsflitste…Met een binnenmondse vloek stoof hij naar de PC, maar het was al te laat. Zijn traagheid, een van de zeven hoofdzonden overigens, had hem zijn deelname aan het Paastoernooi in Hoogeveen gekost, een evenement waarbij hij als semiprof altijd heel graag van de partij is. Het zat al stampvol toen Edwin zich in allerijl vlak van tevoren nog wilde inschrijven. Geen plaats meer in de herberg, het was alsof Kerst en Pasen samenvielen.

De ontgoocheling was groot, teleurstelling die al snel plaats maakte voor een dosis ergernis, want waarom had niemand hem gewaarschuwd?….Toch realiseerde hij zich dat de in dit Paasweekende werkeloze hand hier vooral in eigen boezem diende te verdwijnen. Zuiderweg: “Hier had ik geen rekening mee gehouden. Ik ben mijn standpunt ten aanzien van religie momenteel drastisch aan het heroverwegen, want dit voelt toch als een straf. Maar iets waarvan ik niet geloof dat het bestaat, kan technisch niet straffen, dus daar raak ik intellectueel behoorlijk in de knoop.”

Zuiderweg heeft Putski intussen om advies gevraagd. Die heeft voorgesteld dat hij zich in de toekomst iets bescheidener zal gaan opstellen als het om transcendente zaken gaat. Putski: “Een radicale bekering hoeft ook weer niet gelijk, maar dit is toch wel een event in het leven van Zuiderweg, dat om maatregelen schreeuwt….de sprong van atheïst naar agnost ligt mijn inziens nu toch wel voor de hand.”

“Het weer werkte ook niet mee”, zucht Zuiderweg. “Het is momenteel met Pasen kouder dan het met Kerst was en dan ga ik die feesten waar ik toch niets mee heb dus door elkaar halen.”

Helaas niet in actie afgelopen weekend in Hoogeveen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s