Michiel Meeuwsen gaat weer schaken

Het bericht is nog niet eens zo heel oud: ’t is mooi geweest! Met gepaste trots presenteert de komkommerschaaknieuwsredactie daarom het heuglijke nieuws dat het intussen alweer 100% is ingehaald door de actualiteit!….U leest het goed: Voor de 25e keer gaat Michiel weer beginnen met schaken.

Reden, uiteraard, voor een nieuw vraaggesprek.

Wat bewerkstelligde de plotselinge ommekeer?
Michiel (onmiddellijk): “Mijn plotselinge bloedvorm. Harrie Hofstee, Piet Beetsma, Jan Oord, ze gingen allemaal door de gehaktmolen afgelopen week. Ik stond er zelf ook van te kijken. ’t was smullen.”

Uit de laatste week van maart: de restanten van Michiels tegenstanders (in overdrachtelijke zin)

Heb je hier een verklaring voor?
Michiel (glunderend van oor tot oor): “Nee, maar het plezier is weer helemaal terug. Soms zet je een stapje terug zonder door te hebben dat je een enorme aanloop aan het nemen bent. Kennelijk was ik dat dus steeds aan het doen. Ik vroeg het me telkens al af: waar ben ik toch mee bezig?…dat dus!”

Maar niets gaat toch zomaar?
Michiel (na enig nadenken):  “Mijn dank gaat uit naar mijn persoonlijke coach E. Zuiderweg. Als die dan opmerkt dat hij zich niet zou schamen voor sommige van mijn laatste partijen…dan slik ik wel even wat weg. Putski probeerde me ook altijd op te beuren, maar die kan ook vreselijk zeuren.”

Je doelt dan op: Verlies je de partij dan win je de les?
Michiel (zuchtend): “Dat soort pseudowijsheden. Het heeft altijd zo’n normatieve lading bij hem…krijg ik vreselijk de kriebels van.”

Je bent zo goed als je laatste partij hoor ik wel eens…sta je daarbij stil?
Michiel (peinzend):  “April is krap een paar dagen oud, maar ik ben nu alweer gevraagd voor de allesbeslissende slotmatch voor Staunton op 12 mei. Als je wint heb je vrienden. Met zo’n hattrick speel je je in de kijker. Ik voel me sterk en wil belangrijk zijn voor het team….eh…wat vroeg je ook alweer?”

Of je nu, na bijvoorbeeld twee keer verliezen, ook voor de 25e keer weer gaat stoppen met schaken?
Michiel (verveeld): “Als je verliest spugen ze je natuurlijk even hard weer uit, zo werkt dat in het sportwereldje. Maar ik heb geen zin om daar nu alweer over na denken. Ik leef in het moment.”

Succes.
Michiel (vol zelfvertrouwen): “Komt goed!”

Meeuwsen: Geen zorgen voor morgen…Noordelijke schaakwereld, kom maar op.

Een gedachte over “Michiel Meeuwsen gaat weer schaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s