Schaker Paul Zilverberg dreigt snel te radicaliseren

Nu hij in de zomermaanden weinig met andere schakers in contact komt, dreigt de doorgaans zo bedeesde schaker Paul Zilverberg in rap tempo te radicaliseren. Naar verluidt heeft hij zich een indrukwekkend arsenaal van nieuwe messcherpe en agressieve openingen verschaft. Kwam hij voorheen nauwelijks met de pionnen over de middellijn, kijk niet op als hij u na de zomerstop met allerlei wilde gambieten en offers meteen naar de strot vliegt. Ook adviseren wij u met klem zich danig voor te bereiden op de Kalasjnikov want de kans dat hij u dit wapen onder de neus duwt is niet denkbeeldig. Verder moet u er voor waken niet met uw koning op een bomveld terecht te komen, want het hele vijandelijke gebied ligt waarschijnlijk bezaaid met boobytraps.

De Nosbo en de KNSB zijn inmiddels gewaarschuwd. Paul wordt 24/7 nauwlettend in de gaten gehouden om te kijken welke schaakboeken hij allemaal bestelt. In overleg met het bestuur van de Groninger Combinatie wordt nu druk overlegd of de voormalig penningmeester niet in een deradicaliseringsprogramma moet worden opgenomen. Zo probeert men de oude vertrouwde Paul weer terug te krijgen. Gewoon even rustig ontwikkelen, een pion hoeft niet per se twee velden tegelijk naar voren en staat er iets aangevallen gewoon even dekken.

Paul

Het leek zo’n rustige jongen altijd...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s