Chineze interesse in Groninger Combinatie

van onze parttime komkommerverslaggever Putski

Schaakclub Groninger Combinatie komt mogelijk in Chinese handen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden op gezag van anonieme bronnen. Investeringsmaatschappij BSIM (Beijing Succesful Investment Management) zou 23 tot 35 miljoen euro in de club willen steken. Het bedrijf zou de hoofdsponsor worden en is ook geïnteresseerd in het Jannes-van-der-Wal-denksportcentrum. De toenadering van het Chinese bedrijf zorgt voor tweespalt binnen het bestuur. Voorzitter Robert de Boer is warm voorstander van de overname, al noemt ook hij het ‘pijnlijk’ dat de Chinezen als harde eis op tafel hebben gelegd dat Bart Beijer op non-actief wordt gesteld. Fons van Hamond vreest dat de rondzoemende bedragen van een dusdanige orde zijn dat een op vrijwilligers draaiende vereniging als Groninger Combinatie helemaal ontwricht zal raken. Wim van Beersum ziet kansen voor groei: “Het ledenaantal kachelt al jaren achteruit. Dit is ook een kans om de interne weer te laten bruisen, want een Chinees komt nooit alleen.”

chinezen

De eerste nieuwe leden zouden er volgende week al kunnen zijn

2 gedachten over “Chineze interesse in Groninger Combinatie

  1. Penningmeester W. Krijnen verklaarde desgevraagd dat ie eerst een keiharde bankgarantie wil zien.
    De Chinese delegatie is nu koortsachtig aan het googelen waar Sauwerd in vredesnaam ligt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s