Edwin Zuiderweg verwijderd uit workshop pinda’s doppen

van onze parttime komkommerverslaggever Putski

De deelname van Edwin Zuiderweg aan een workshop pinda’s doppen is afgelopen weekend tot een abrupt einde gekomen. De cursusleider moest na herhaaldelijke waarschuwingen Edwin vragen om de workshop te verlaten. “Het was eigenlijk meteen al mis” aldus trainer A.P. Nootje, een internationale grootheid op het gebied van deze cursussen. “In plaats van de benodigde aandacht te schenken aan de uitleg over de techniek van het doppen, begon Zuiderweg gelijk met het stellen van allerlei kritische vragen over van alles en nog wat: de herkomst van de doppinda’s, de ecologische omstandigheden waaronder ze geteeld waren, de arbeidsomstandigheden van de plukkers, je werd er horendol van. Toen het tijd was om te gaan oefenen lag het tempo van doppen bij Zuiderweg provocerend laag, twee, drie pinda’s in tien minuten, hij was niet vooruit te branden.”

Uit de hand liep het echter toen Zuiderweg pinda’s bij zijn veel productievere buren begon weg te nemen, voor eigen consumptie. Hierop aangesproken stak hij een bijna Marxistisch betoog af, waarbij hij zijn medecursisten, die weinig meer hadden gedaan dan opletten en hun handen uit de mouwen steken, voor grootkapitalisten uitmaakte, die beter eens konden leren delen in plaats van alleen maar voor eigen gewin te doppen.

Zuiderweg is minimaal voor een jaar uitgesloten. Nootje: “De schorsing is sowieso tot de zomer van 2016. Voorlopig komt hij er niet meer in.”

aap-eet-pinda

een wel gemotiveerde deelnemer aan de workshop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s