Gewezen clubkampioen snakt naar rustdag

Gezeten op zijn op een prominente plek in de huiskamer opgestelde hometrainer maakt oud-clubkampioen E. Zuiderweg dezer dagen overuren. Alle etappes van de Tour de France worden integraal meegefietst van begin tot finish maar ook van alle kletsprogramma’s eromheen kan geen minuut worden gemist, alle reguliere sportuitzendingen van NPO, Bureau Sport, Tour du Jour en natuurlijk de herhalingen. Alles neemt hij op om het ‘s nachts nóg een keertje te bekijken. Hij gaat met Dione de Graaff naar bed en staat weer op met Wilfred Genee en Michael Boogerd. La Grande Boucle is voor de tweevoudig kampioen afzien en nog eens afzien. “Ik kom nauwelijks meer buiten, ja om snel even boodschappen te doen”. Het ergste vindt hij dat hij nauwelijks de tijd heeft om de 100 correspondentiepartijen die hij gelijktijdig op Chess.com speelt bij te werken en aan chesstempootjes komt hij al helemaal niet meer toe. “We gaan nu de bergen in, maar dat wordt gewoon overleven en kijken of ik bij de laatste bus kan aanhaken”. Alle valpartijen heeft hij tot nu toe handig weten te vermijden op één na: “Dat was toen de telefoon ging en ik met mijn voet in de clip van de pedaal bleef hangen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s