Edwin Zuiderweg spreekt steun uit voor Griekse standpunt

Enkele dagen voor de allesbeslissende Eurotop komende zondag is er uit onverwachte hoek steun gekomen voor het handelen van de Grieken. Schaker-bioloog E. Zuiderweg uit Groningen verklaarde, geheel tegen de communis opinio in, de Grieken juist goed te snappen en dat de Eurocommissie erg raar bezig is. Zuiderweg: “Bedenk toch eens wat een geld al die eurotoppen alleen al kosten. Het kan zoveel slimmer en goedkoper. Mijn voorstel is dat iedere lidstaat die het, om wat voor reden ook, zelf niet redt recht krijgt op een maandelijks basis-steunpakket van bijvoorbeeld 500 miljoen. Wat een land hier weet bij te klussen aan inkomsten is dan extra en verhoogt de welvaart van zo’n land. Maar alsjeblieft zeg, geen ellenlange marathonvergaderingen meer, die ook nog eens zo om de drie dagen plaatsvinden, om een miljardje meer of minder bijstand”. Aldus Zuiderweg voor de verzamelde pers. Minister-president Tsipras van Griekenland toonde zich aangenaam verrast door deze naar zijn mening kraakheldere en zeer verstandige visie: “Zelden hoor je het linkse gedachtegoed zo treffend verwoord en zo kundig verdedigd. Haast ongelooflijk dat deze Zuiderweg en die Dijsselbloem landgenoten zijn. Ik weet niet waar in Nederland de Zuiderweg ligt (in Hoogkerk – red.) maar zeker is voor mij dat er aan deze weg geen dijsselbloemen groeien.”

Tsipras: Zoveel gezond verstand in zo’n uithoek van Europa, ongelooflijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s