Oud-voorzitter Haisma ondergedoken

Oud-voorzitter van schaakclub Groningen en arts in ruste Henk Haisma is al enige weken spoorloos. Dit nadat hij vorige maand halsoverkop Bahrein moest verlaten. Henk was in het oliestaatje op persoonlijke uitnodiging van een schaakvriend, prins Ahmed El Alie bin Isa Al Khalifa, die al weken kampte met een pijnlijke ontsteking aan zijn linkeronderarm. Echter na oplegging van de door Haisma voorgeschreven kruiden kleurde de arm volgens ooggetuigen eerst geel, vervolgens groen, om daarna langzaam af te brokkelen. De hierbij aanwezige lijfwacht was naar verluidt zo verbouwereerd door het schouwspel dat onopgemerkt bleef dat Henk stilletjes door een achterdeurtje van het koninklijke paleis de benen nam. Daarna loopt ieder spoor dood. Het vermoeden bestaat dat Henk zich als matroos heeft weten te laten inschepen op een van de vele af en aan varende cruiseschepen in de haven van Bahrein. Behalve een schaakboek over de Sokolski-opening is een in grote haast afgeschoren baard het enige dat tot nu toe van hem is teruggevonden.

Haisma

Henk Haisma in betere tijden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s