Het schaakbordlieveheersbeestje herontdekt

De bekende schaker/bioloog E. Zuiderweg liet het Ot en Sien toernooi in Roden er voor schieten, maar deed die zaterdag met zijn biologenclubje een verrassende ontdekking. In de velden bij Zuidlaren vond hij het schaakbordlieveheersbeestje. Met zijn veertien hoekige zwarte stippen en dito gele vlakken doet het diertje in de verte inderdaad wel een beetje aan een schaakbord denken. De amateurwetenschapper raadt af om het insect ook daadwerkelijk als schaakbord te gaan gebruiken om een drietal redenen. Ten eerste zou je de spelregels moeten aanpassen aangezien het schaakbordlieveheersbeestje slechts 28 velden levert en een gewoon schaakbord er 64 dient te hebben. Daarnaast is het een nogal klein bordje en ook nogal bol waardoor de miniatuurstukken er vaak af zouden vallen. En de derde misschien nog wel meest zwaarwegende reden is dat het bordje weg kan vliegen. Zuiderweg hoopt deze zomer nog meer schaakgerelateerde diersoorten aan te treffen. Moeder Natuur herbergt wat dit aangaat nog vele geheimen en hij kan niet wachten om weer de laarzen aan te trekken, de weilanden in te gaan en als een moderne Walewein achter al dan niet zwevende schaakborden aan te huppelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s