Dubbelschaak

Schaker/bioloog E. Zuiderweg lijkt nu helemaal van het padje af. Joeg hij eerder al heel dammend Nederland tegen zich in het harnas door hen het dambordje af te willen pakken, nu wil hij ook nog dat damherten van naam veranderen en voortaan schaakherten worden genoemd. Deze persoonlijk kruistocht om alles wat met dammen te maken heeft uit te willen wissen en in schaken te veranderen loopt een klein beetje uit de hand. Zo schijnt hij topruiter Jeroen Dubbeldam een brief te hebben geschreven met daarin de vraag of hij niet wil overwegen om zijn achternaam in Dubbelschaak te veranderen. “Dubbelschaak is een heel krachtige aanvalszet terwijl het hebben van twee dammen geenszins een garantie is op de winst want iedereen weet dat bij dammen de remisemarge enorm hoog is”, aldus Zuiderweg in zijn toelichting. Het is niet bekend of de springruiter nog gereageerd heeft op het merkwaardige verzoek van ons prominente clublid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s