Confabulatie

“Ik lijk wel gek”. Met deze woorden overhandigde M. Meeuwsen, herintredend in de schaakarena, afgelopen zaterdag 10 euro voor deelname aan het Groninger Combinatierapidtoernooi. Na afloop maakte hij een ostentatief finito-gebaar en sprak “dit was dus eenmalig, ’t is gebeurd.” Zijn standaard-reactie op een niet op alle fronten even voorspoedig verlopen schaaktoernooi. Een van de klachten was het niet aflatende geroezemoes rond om hem heen.

Het werd zo een pittige dag voor Meeuwsen, niet in de laatste plaats door een non-stop confabulerende deelnemer in een belendende groep. Confabuleren? Het woord bestaat echt en Lucas C. is er een meester in. Continu orakelend komt het woord geregeld langs. Ook het praatschaak van Ton B. werd gehekeld. Praat-ie niet dan gnuift en snuift hij alles bij elkaar, aldus Michiel.

Maar niet alleen hij, ook verscheidene andere deelnemers pleiten nu voor extra bevoegdheden voor wedstrijdleider Van Beersum in de toekomst. De Beer zou moeten worden uitgerust met twee kaarten, een gele en een rode. Bij oeverloos geklets en -zwets kan hij eerst geel tonen en bij herhaling vliegt desbetreffende deelnemer met rood uit het toernooi. Fons van Hamond wil tegen een kleine vergoeding wel als VAR opereren, heeft hij al aangeboden. Hij wordt een tweede stel ogen en oren voor de Beer.

Terug van weggeweest….maar hoe lang?
Foto: G. Pellikaan

“Ik stel voor dat De Beer voortaan aan zijn koppelriem een schaar en ducktape krijgt zodat hij klepstra’s als B. en C. de mond kan snoeren. Wat waren die twee erg zeg, je komt geen moment in je concentratie.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s