Uit de oude doos: Wim Krijnen drie duels geschorst

Het was april 2014 en Komkommerschaaknieuws stond nog op de site van toen nog Schaakclub Groningen. Maar na afgelopen week actueler dan ooit….

De tuchtcommissie van de Nosbo heeft in een spoedzitting Schaakclub-Groningen-voorzitter Wim Krijnen een schorsing opgelegd van drie Nosbowedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk.
Dit naar aanleiding van zijn gedrag afgelopen woensdag tijdens het Nosbokampioenschap. De ronde was koud een uur oud toen de zaal werd opgeschrikt door luidkeelse verwensingen. Weliswaar aan zijn eigen adres, maar de afspraak is al enige tijd dat Krijnen krachttermen achterwege laat of op zijn minst binnensmonds houdt.
Wat Krijnen precies geroepen heeft staat overigens niet vast. Getuigen spreken over “@^&$%%$!”, maar er zijn er ook die het houden op “*&@&)*&*!”. Om welk materiaalverlies het op zijn bord ging, is evenmin duidelijk, zeker is wel dat het om meer dan een los pionnetje draaide.
Krijnen heeft zich neergelegd bij de schorsing. “Ik kan wel in beroep gaan, en van alles beloven, maar de vraag is hoe geloofwaardig dat nog is.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s