Meubelstuk ontbreekt op jaarlijkse kersttoernooi

Hoe graag had hij zijn partijtje meegeblazen, na twee jaar Covid-leed stond het weer teruggekeerde kersttoernooi in Groningen torenhoog op het verlanglijstje van semiprof en schaker-bioloog Edwin Zuiderweg.

ZIjn deelnames gaan terug tot So-on, tot Koop Tjuchem, tot Niemeijer -ware het niet dat hij toen nog niet geboren was-, tot mensenheugnis, ja tot vóór de oerknal, werd wel eens bij wijze van Witz gezegd.

Het lot besliste wreed anders. Werkzaam als Edwin tegenwoordig is in de IT-seector, bleek de bodem van de schaarse portie vakantiedagen hem toebedeeld al lang en breed bereikt. Zelfs de combinatie ’s morgens werken ’s middags schaken zat er niet in. Te veel touretappes gevolgd afgelopen zomer.

De organisatie overweegt een old-school krukje te plaatsen met daarop Edwins foto. Is hij er toch nog een beetje bij. En tussen 17 en 18 uur ’s middags zal er op adhoc-basis dagelijks een meet-and-greet zijn, als Edwin komt kijken hoe het zijn toernooi vergaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s