Talloze televotes Tasma baten IJsland niet

Hoewel hij doorgaans zijn neus ophaalt voor het commerciële circus waarbij eigenlijk louter muzikale niemendalletjes voorbij komen zat Andreas Tasma dit keer wel aan de buis gekluisterd bij het Eurovisiesongfestival. Maar niet om de dekselse Duncan te zien gloriëren met Arcade maar om de sick techno van de IJslandse formatie Hatari te steunen. “Al die flutliedjes zijn gewoon inhoudsloos, IJsland had tenminste een boodschap”. Maar “Haat zal overwinnen” is dat nou zo’n fraaie boodschap die we Europa mee moeten geven zo vlak voor de Europese Verkiezingen zo vraagt het Komkommerschaaknieuws zich af? Nee, wij hebben het weer helemaal verkeerd begrepen, dat is allemaal ironie en we moeten het juist omgekeerd interpreteren. Als we zo doorgaan dan zal de haat overwinnen; het is een maatschappijkritische boodschap. Om te voorkomen dat Duncan zou winnen, stemde Andreas tientallen malen op IJsland daarbij mobieltjes lenend van talloze kennissen en vrienden. Hij televootte zich daarbij helemaal een slag in de rondte. Maar zoals we inmiddels weten heeft het niks uitgehaald en kon hij niet verhinderen dat Nederland na 44 jaar toch weer een keer won. Overigens laat Tasma ons ook nog weten helemaal niet blij te zijn met het feit dat Thierry Baudet met ‘zijn’ Michel Houellebecq aan de haal is gegaan. Net als Hatari wordt ook de boodschap van de Franse cultuurpessimist voortdurend verkeerd uitgelegd en voor het karretje gespannen van politieke opportunisten. Tasma daagt Baudet uit om naar Groningen te komen en een inhoudelijk debat te voeren over het werk van Houellebecq in café Hooghoudt. Om de pijn wat te verzachten over het verlies van IJsland raden wij Andreas aan om de Finse inzending van 2006 nog eens te bekijken op YouTube.

Hatari redde het niet ondanks Tasma’s support

Een gedachte over “Talloze televotes Tasma baten IJsland niet

  1. In een reactie hecht Andreas eraan te melden dat hij weliswaar kenner is van het werk van Houellebecq maar daarom niet per definitie diens sombere mensbeeld deelt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s