Carlsen overweegt carrièreswitch

Toen Van Putten, medewerker van de faculteit Theologie in Groningen, hem laatst op de open dag op zijn faculteit zag rondlopen, wist hij het al: “Die jongen is met hele andere zaken bezig.” Vandaag precies een jaar geleden was hij ook al niet weg te slaan uit het belendende Academiegebouw. “De keuze voor een studie Theologie in Groningen lijkt nu wel erg voor de hand te liggen voor Magnus Carlsen.” aldus Van Putten.

Alleen de schaakwereld weet nog van niks. “Magnus wil het nieuws stukje bij beetje brengen” denkt Van Putten. Gisteren viel er weer een nieuwe aanwijzing op te tekenen. Let goed op de positie die Carlsen inneemt op onderstaande foto, genomen in de Pieterskerk te Leiden. Van Putten: “In Groningen is de beste theologieopleiding van Nederland te vinden, die kan worden vervolgd met een uitstekende kerkelijke opleiding één dwarsstraat verderop aan de Ebbingestraat. Het zou geweldig zijn als Magnus voor het hoge noorden kiest, ook weer niet al te ver van zijn thuisland vandaan.”

Van Putten wil Magnus erop wijzen dat theologie geen lichte studie is die zomaar gecombineerd kan worden met topschaak. “Dat is ook mijn eigen ervaring. Dat ik ooit zelf op 6 punten van de 2200-grens strandde, was er zeker ook aan te wijten aan dat ik vaker met Hebreeuwse woordjes bezig was dan met de Engelse aanval in het Siciliaans.”

Maar helemaal loslaten hoeft ook weer niet volgens hem. Een keuze voor de Spassky’s zou hij een logische vinden. “Lekker in de luwte, op een iets lager podium puntjes drukken” stelt Van Putten.

carlsen
Magnus Carlsen windt er niet langer doekjes om dat de kansel lonkt.

3 gedachten over “Carlsen overweegt carrièreswitch

  1. Misschien moeten we Marcus in de gaten gaan houden. Dat is het jongere broertje van Jonas en die heeft z’n naam al mee om de opvolger van Magnus te worden. Ik zag hem Anders Bay al verslaan bij het rapidtoernooi van Lewenborg (in een potje om niet). Ik denk dat het sowieso een tweede angstgegner van Edwin gaat worden, daar durf ik wel een wedje op te leggen.

    Like

  2. Als Anders ook de vader is van Marcus, wat ik niet zeker weet, zegt dat ook niet veel. Ik verloor ook altijd van mijn dochter Mijke, om haar maar te stimuleren te blijven schaken. Totaal mislukt overigens dat laatste, ze is er helemaal klaar mee, heeft ze me meegedeeld.

    Like

  3. Ik kreeg niet de indruk dat Anders opzettelijk aan het verliezen was, maar misschien is hij een hele goede acteur dat zou natuurlijk kunnen. Ik weet ook niet of laten winnen de beste leerschool is. Gewoon keihard eraf meppen die kiddo’s is mijn devies, maar ik ben dan ook geen pappa (tenminste niet voor zover ik weet)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s