Spassky’s preventief ingeënt

Alle leden van de Spassky’s zullen verplicht worden ingeënt tegen complotdenken. Het is al langer bekend dat een aantal leden van de Spassky’s besmet zijn met het complotdenkvirus. Met name bij uitwedstrijden worden op de heen- en terugweg op de achterbank van de auto steeds dezelfde verhalen herkauwd. De moord op Kennedy, het vijfde gebouw bij de Twin Towers dat heel mysterieus ook zomaar neerging zonder dat er een vliegtuig aan te pas kwam, eindeloos kunnen de heren filosoferen over de ware toedracht van deze zaken waarbij corrupte overheden steeds een hoofdrol spelen. Bij geruchtmakende moordzaken zit steevast de verkeerde dader achter de tralies en huppelt de echte moordenaar nog vrolijk rond. Om te voorkomen dat het complotdenken zich over de hele schaakwereld verspreidt, dienen de heren Spassky’s op last van Klaas Dijkhoff binnen twee weken allemaal een prikje te halen bij het Certe-gebouw aan het Damsterdiep. Verplichte vaccinatie! Angst dat het spuitje tot autisme zal leiden hoeven de mannen niet hebben, want schakers zijn van nature immers al een stelletje autisten en van autisme ga je nog beter schaken omdat je je dan nog monomaner op één ding kunt focussen. De inenting heeft tevens als voordeel dat de Spassky’s tijdens hun partijen niet meer zo achterdochtig hoeven te zijn richting hun tegenstanders. In de kantine bestelde toetjes zijn gewoon erg lekker en bevatten niet noodzakelijkerwijs geheime boodschappen of aanwijzingen voor sterke zetten, frequent toiletbezoek kan duiden op een zwakke blaas bij de tegenstander en hoeft niet per se te betekenen dat hij op de wc op zijn smartphone een sterke engine aan het raadplegen is en arbiter Zwanepol hoeft dus niet de toiletten in te duiken om in het hokje ernaast op de pot te gaan klimmen en over het schotje heen te buigen en zo van bovenaf een foto van de valsspeler te maken voor een heterdaadje.

4 gedachten over “Spassky’s preventief ingeënt

 1. Laat dan ook maar niet onvermeld blijven dat Michiel nodig naar de oorarts moet…..na (kennelijk) zoveel keren nog steeds niet weten dat het om gebouw 7 ging op 11 september, laat wel weer zien hoe slecht hij is in luisteren….

  Geliked door 1 persoon

 2. Het maakt jou allemaal weinig uit begrijp ik. Moet ik hieruit maken dat post voor nummer 7 ook geregeld op nummer 5 belandt?
  Je moet me ook nog maar eens uitleggen wat preventief inenten precies is. Kun je ook curatief inenten?! Of repressief? Of bedoel je eigenlijk “uit voorzorg”? Ach, ‘bedoeld om te voorkomen’ of ‘uit voorzorg’, whatever.

  Like

 3. Ja, 5 komt regelmatig bij 7 in de bus en andersom maar dat is bewust. Er zit een bedoeling achter, zo komen buren weer eens een keertje met elkaar in contact.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s