Ongehoord

Het was natuurlijk een heel mooi gebaar van onze koning om zijn eigen feestje even stil te leggen en te luisteren naar de klachten van slachtoffers van de aardbevingen in Groningen. Eén groep gedupeerden voelt zich echter niet gehoord en dat zijn de schakers in het bevingsgebied. Bij clubs als DAC en SCEPU is spelen in de Interne al jaren geen lolletje meer. Je kunt nog zo’n ogenschijnlijk stevige stelling hebben opgebouwd, het trilt even en stukken en pionnen zijn zonder dat je er erg in hebt op hele andere velden terecht gekomen. Erwin K. uit Usquert denkt dat de reuring in de bodem hem minstens zes verliespartijen en handenvol ratingpunten per jaar hebben gekost. Lopers gaan aan de wandel, paarden springen als kangoeroes over het bord en torens hebben nauwelijks kwaliteit meer, want je bent ze ook zomaar weer kwijt. Wiert V. van DAC zou graag zien dat onze majesteit volgend jaar terug kwam naar Groningen om ook eens een live uitgezonden gesprek met denksporters te hebben, dan kan ook meteen het BTW-verhaal meegenomen worden. Wim K uit Sauwerd zou het mooi vinden als Willem Alexander volgend jaar op Koningsdag als levend schaakstuk een paar uur in het centrum van zijn dorp zou willen staan om zo zijn betrokkenheid met al het Noordelijk schaakleed te tonen. Of het er allemaal van gaat komen, de meeste bevingsschakers hebben er een hard hoofd in. De gaswinning mag dan stil gelegd worden, de bevingen en trillingen zullen nog tot in lengte der dagen menig schaakpartijtje bederven. Zelfs in de Muur van Baflo schijnen al scheuren ontdekt te zijn, ook deze muur staat zwaar in de steigers. Roelof K. uit Ten Boer vindt het allemaal maar een beetje gezeur, maar boze tongen beweren dat hij al zes zonnepanelen op zijn dak heeft gekregen van de NAM, één paneel per door een trilling veroorzaakte verliespartij.

Probeer maar eens een zet te doen onder deze omstandigheden

 

2 gedachten over “Ongehoord

  1. Er gaan geruchten dat ene Jasper G. uit Winsum bezig was het Frans te analyseren. Toen kwam er een fikse schok en een pion verschoof van e6 naar e5. Dat kostte hem een partij in de Meesterklasse…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s