Waar is Edje?

Daar waar hij normaliter het seizoen begint met de ietwat te ambitieuze doelstelling om de triple (interne kampioenschappen Haren, Groninger Combinatie en Staunton) te winnen en overal en nergens schaakt, vragen veel mensen zich nu af: waar is Edje? Al maanden schittert doctorandus E. Zuidersteegjes door afwezigheid, terwijl een semi-prof toch wekelijks minstens drie lange partijen in de diverse internes hoort af te werken. Komkommerschaaknieuws ging op onderzoek uit en kwam erachter dat Edwin in de moordende wurggreep van een gorilla zit. Deze mensaap heeft hem in stevig in de houdgreep en is niet van plan hem weer los te laten. De primaat dwingt hem van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat codes in te kloppen en tijd voor schaken is er niet of nauwelijks meer en zelfs de dagelijkse chesstempootjes schieten erbij in. De triple bleek sowieso nooit een haalbare kaart, want laten we eerlijk zijn van Tom Dumoulin verwachten we ook niet dat hij èn de Giro èn de Tour èn de Vuelta in één jaar wint, het was eerder onder Kurt Cobains motto wie met hagel schiet, raakt altijd wat. Maar nu zien we Edwin in geen enkele interne meer zelfs niet die van Staunton waar hij aan het begin van het seizoen toch op koers lag voor de titel maar die nu voor de concurrentie voor het oprapen ligt. Dit kan zo echt niet langer. Er moeten toch een aantal sterke schakers zijn die samen die aap van Edwins rug kunnen trekken zodat die arme jongen ook weer zijn potjes kan spelen en zich weer kan mengen in de titelstrijd van Staunton?

Een gorilla pakte het schaakspel af van Edwin Zuiderweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s