Clubkampioen in tijdnood bij bramen plukken

Ten Boer. Roelof Kroon is in hevige tijdnood gekomen bij het bramen plukken. Hij heeft er nog maar negen geplukt terwijl voor het koken van jam toch gauw een paar kilootjes nodig zijn. We vroegen zijn vrouw Mariska hoe het toch mogelijk is dat Roelof altijd in tijdnood komt. “Het heeft te maken met zijn perfectionisme, hij denkt eindeloos na over welke braam te plukken. Alleen de beste bramen komen in aanmerking. Hij heeft het dan over kandidaatbramen waartussen gekozen moet worden. Ondertussen verdrogen ze door de zon of verschimmelen door de regen”. Wat ook veel tijd kost is dat Roelof elke geplukte bes met kroontjespen noteert in een notatieboekje. Gelukkig dat de rest van de Kroontjes minder kieskeurig is bij het plukken, zodat er toch nog bramenjam gekookt kan worden. Als mensen nog lege jampotjes over hebben dan houdt Roelof zich aanbevolen!

bramen
Alleen de allerbeste bramen komen in aanmerking voor Roelofs mandje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s