Jaap Ham designated survivor

We leven in een gevaarlijke wereld. Aardbevingen, tsunami’s, orkanen, aanslagen en liquidaties zijn maar enkele van de dreigingen waar we dagelijks via de media mee geconfronteerd worden. Ook de schaakwereld kan niet de andere kant op blijven kijken en daarom is er gister op de Nosbo-vergadering besloten om te doen wat noodzakelijk is. Met unanieme stemmen is Jaap Ham als designated survivor voor de Noordelijke schaakwereld aangewezen. Mocht er een grote ramp gebeuren (je moet er niet aan denken maar superstorm Sake-Jan slaat toe precies tijdens het Schaakfestival en laat niets heel van het ACLO-complex met alle schakers en schaakbobo’s erin of tijdens de gezamenlijke slotronde verdwijnt een bomvol Denksportcentrum ineens in een enorme sinkhole) dan is het aan Jaap om met een nieuwe ploeg mensen alles weer op te tuigen.

Een verantwoordelijke taak die nogal wat implicaties heeft ook voor Jaap zelf. Zo moet Jaap zich verre houden van plaatsen waar veel schakers samen komen. Café Hooghoudt is voor hem taboe, clubavonden van schaakclubs vanzelfsprekend ook en zelfs de bibliotheek waar ook nogal veel schakers komen. Op KNSB-zaterdagen dient Jaap zich met een overlevingspakket in een oude Duitse bunker bij het gehucht Nansum te verschansen en hij mag er pas weer uitkomen als de laatste partij is afgelopen en iedereen weer naar huis is. Als de NOSBO vergadert, wordt Jaap tijdelijk voor alle zekerheid naar Duitsland of België gebracht naar een locatie die strikt geheim is en elke keer een andere is.

De bunker bij Nansum waar Jaap op KNSB-zaterdagen in gaat zitten

2 gedachten over “Jaap Ham designated survivor

  1. Hoogstpersoonlijk kan ik meedelen dat het gevaar op superstorm Sake-Jan volledig geweken is. Toevallig is de persoon waar dat natuurfenomeen zijn naam aan te danken heeft gisteravond op diezelfde Nosbo vergadering met algemene stemmen verkozen tot algemeen bestuurslid van de NOSBO. Zijn belangrijkste taak: het plaatsen van brave, kritiekloze en halleluja- (de term EO-journalistiek werd al gebezigd) jeugdschaakstukjes op de NOSBO-site. Kaltgestelt noemen ze dat geloof ik. Meer dan ooit zijn Komkommerschaaknieuwsjournalisten en schrijvers als Jaap Ham broodnodig.

    Like

  2. Well, well, weel, is that dirty bastard the Deep Freeze Seagull the English language as well, you will feel my whip very soon, very painfull greetings from jack SpanK

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s