Pionnenstormen

Stormen in Nederland krijgen voortaan een naam. Nederland volgt daarmee andere Europese landen. Het KNMI werkt bij de naamgeving samen met de Britse en Ierse weerdiensten. Een herfst- of winterstorm krijgt pas een naam als het KNMI code oranje of rood heeft uitgegeven. Zo moet duidelijker worden hoe gevaarlijk een storm is voordat hij of zij toeslaat.

Komkommerschaaknieuws doet momenteel pogingen om mee te mogen praten aan de internationale overlegtafel. Ook pionnenstormen zouden een eigen naam moeten krijgen vinden wij. Tot nu toe heeft alleen de Engelse aanval het tot zo’n eigen benaming geschopt. Het zou menig ijverige schaakstudent bovendien erg helpen als ook bij pionnenstormen wordt aangegeven hoe gevaarlijk ze zijn….. Slaat het door? Zo niet, dan liever eerst stukken ontwikkelen. Komkommerschaaknieuws wil voor het doorrekenen van de kracht van een pionnenstorm graag AlphaZero gaan inzetten.

Een gedachte over “Pionnenstormen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s