Tim Loos loopt pompoen mis door rookverslaving

Het antirookbeleid in Nederland wordt steeds agressiever en dat is nodig ook. Gisterenavond na de kippenfuif stond Tim Loos nog buiten aan zijn sigaret te lurken, toen de prijsuitreiking begon. Hij was even loos en te laat keerde hij terug naar de zaal, waar hij tot zijn niet geringe teleurstelling moest constateren dat Henk van de Meer was voorgekropen en de fraaie oranje pompoen uit het prijzenpakket intussen met zich torste. Ruilen tegen een fles witte wijn? NO WAY voor Henk. Ruilen tegen de kippenkluif dan? No chance bij andere Henk, Pompstra, of hij had genoegen moeten nemen met het reeds afgekloven botje, want Henk had er voor het gemak gelijk zijn tanden ingezet. Saillant detail: Laat Tim Loos nou aan Pompie hebben gevraagd om in het geval hij niet op tijd terug zou zijn de pompoen veilig te stellen en deze later om te ruilen voor een andere mooie prijs…. “Loop naar de pompoen” had hij gezegd. Pompie was echter zo druk in gesprek met een komkommerjournalist dat hij niet scherp was en vergat de pompoen van de tafel te pakken….gedachteloos koos hij voor de kippenkluif. Of wilde hij wellicht toch een nieuwe bijnaam Pompoenstra voorkomen?

Van ellende heeft Tim thuis de fles witte wijn maar soldaat gemaakt…..met een klein stukje gerookte kip als extra vertroosting.

Pompoeninweegschaal

De pompoen waarom het was te doen.

2 gedachten over “Tim Loos loopt pompoen mis door rookverslaving

  1. Voor de Henk mét de pompoen heb ik nog wel wat culinaire tips: Thaise pompoensoep op smaak brengen met pittige kruiden en sereh (citroengras) en een scheutje kokosmelk. Ook kan hij bij Peter Bodewes te rade want diens pompoenmoten uit de oven zijn ook niet te versmaden!

    Het laatste nieuws over de pompoen is dat ie in handen gevallen is van Annelies. Henk van der Meer zou hem verloot hebben onder degenen die meededen aan een weddenschap. Degene die het gewicht van de pompoen het best raadde mocht hem mee naar huis nemen. Annelies gaat er naar alle waarschijnlijkheid dat Thaise pompoenensoepje van maken. Maar kan ze dan niet op z’n minst die arme Tim ook niet even een kommetje soep brengen?

    Like

  2. Pingback: Kippenfuif prooi voor ‘Hoekie’ – Groninger Combinatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s