Veel dieren in Dieren

Nu de resultaten op schaakgebied enigszins teleurstellen heeft Edwin het maar tot zijn taak gemaakt om de flora en fauna in Dieren in kaart te brengen. “Ik ben tenslotte in de eerste plaats bioloog en daarna pas schaker”. Dieren trekt altijd veel beestenspul aan aldus de natuurvorser, waarschijnlijk zit het ‘m in de naam. Zo spotte hij een Das, een Konijn, een Vos, een Vogel, een Dolphijn en een Osch en natuurlijk heel veel toernooitijgers maar die laatsten beschouwt hij inmiddels niet meer als een bijzondere waarneming. Een Platje had hij bijna over het hoofd gezien maar gelukkig had hij zijn vergrootglas bij zich en is ook dit beestje niet onopgemerkt gebleven. Opvallende afwezige: Van Beersum, Wellicht is Dieren niet noordelijk genoeg en valt dat buiten diens habitat.

Ook op het plantaardig vlak viel er veel te genieten dit jaar, meent Zuiderweg. Tal van Foreesten, wat Bollen, een Struik, een Bosboom, een Wilgenhof en een Roos kwamen in zijn notitieboekje terecht. Graag had hij ook nog een Knol gespot, een fraaie hybride soort, waarvan hij niet weet of hij hem nou bij het planten- of het dierenrijk moet indelen.

Edwin zocht ook nog naar dambordjes in Dieren maar trof er louter schaakborden aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s